Love Actually

Är i mina ögon en av världens vackraste kärleksfilmer. Jag har sett den många gånger och älskar det varje gång.
Det är så mycket duktiga skådisar med och det är så vackra bilder och så mycket humor och så mycket kärlek!

Hugh Grant imponerar som premiärminister, Colin Firths portugisiska i slutet ger mig gåshud, Thomas Sangster ger verkligen kärleken ett ansikte trots att han spelar en 10 årig pojke, Olivia Olson sjunger som en gudinna, Lúcia Moniz som den vackra Aurelia och såklart vackra Keira Knightley som Juliet, Åh jag blir alldeles varm i kroppen av den här filmen!

Det här kan vara något av det finaste i hela filmen:
[in Portuguese]
Jamie: Beautiful Aurelia, I've come here with a view of asking you to marriage me. I know I seems an insane person - because I hardly knows you - but sometimes things are so transparency, they don't need evidential proof. And I will inhabit here, or you can inhabit with me in England.

Harry: Tell me, exactly, how long it is that you've been working here?
Sarah: Two years, seven months, three days and, I suppose, what... two hours?
Harry: And how long have you been in love with Karl, our enigmatic chief designer?
Sarah: Ahm, two years, seven months, three days and, I suppose, an hour and thirty minutes.
Är väl också en sådan replik som fastnar.

Och det här kan också vara något av det finaste jag sett, och jag önskar att flert människor tog åt sig av detta:
Daniel
: Tell her that you love her.
Sam: No way! Anyway, they fly tonight.
Daniel: Even better! Sam, you've got nothin' to lose, and you'll always regret it if you don't! I never told your mom enough. I should have told her everyday because she was perfect everyday. You've seen the films, kiddo. It ain't over 'til its over.

Sen finns det en bild i filmen som så många gillar och jag gör det också, det är när Juliet öppnar dörren och där står Mark med en bandspelare och ett gäng skyltar och på öppen gata bekänner han sin kärlek till sin bästa väns fru.


Fiskpinnar

Idag på turen luktade det fiskpinnar från ett dagis och efter det härliga träningspasset hos sjukgymnasten möte jag upp T med tre röda rosor och en önskan om att få fiskpinnar, potatismos och gröna ärtor till middag. Vilken grej va?

Den här morgonen var stressig som satan men jag överlevde den ändå, och foten mår ganska bra faktiskt, eller det beror på hur man ser det, där tejpen har suttit lossnade en del hus när man tog bort tejpen så nu har jag ett läckert sår där, men det är bara att ta det med en klackspark (som jag förövrigt inte vågar mig på med den här foten..)

Nu sak vi brasa käka, jag står för dagens middag och söta T får stå för morgondagens lunch, det blir pastasallad imorgon igen, men massa majs och sockerärtor och paprika och kanske ska ha i lite avokado också, nu blev jag hungrig bäst att kila iväg ut i köket!

Idag hade jag planerat..

.. men det gick rätt åt skogen. På jobbet flöt allt på bra, blev 20 minuters övertid som jag kan plocka in någon eftermiddag utan dåligt samvete, det känns bra. Jag hade bestämt mig för att åka hem direkt efter jobbet och se klart på Katitzi och Love Actually men jag kände att jag kommer somna om jag åker hem och jag vill kunna sova på nätterna inte på eftermiddagarna så jag gick upp till Akademibokhandeln och köpte en bok av Jodi Picoult jag köpte boken Skulden.
Jag köpte också en bit morotskaka och 3 småkakor och en juice och satte mig i soffan på jobbet och läste. Boken är verkligen en streckläsare Jodi Picoult skriver som en gudinna!

Jag är däremot den precisa motsatsen jag är snarare djävulen iaf om man ser till hur jag behandlar mig själv och andra just nu. Är trött och grinig och vill egentligen bara ligga i sängen med T och känna hans armar runt mig, men fina T har ett liv, det där livet som jag saknar. Han är iväg och lirar innebandy och jag är så jävla sugen på att också lira boll.
Jag käkar dessutom mest en massa skit, 2 limpor och en halvmugg varmchoklad till frukost, en portion pasta sallad och en avokado till lunch, sen 2 kakor och en bit morotstårta och till middag blev med smörgåsar och en balja te, vilket är värdelöst, men jag är inte hungrig bara trött och grinig..

Nu ska jag trots allt lägga mig i soffan och kolla på Katitzi och sen sova gott.

Vilken helg

Igår tvättade jag underkläder och sängkläder och låg i soffan och tittade på Katitzi från 1979, jag såg det som liten, läste alla böckerna och tyckte att det var synd om zigenarna som var utpekade som tjuvar det tyckte jag ända tills vi åkte finlandsbåten och det var 2 kvinnor som blev ertappade med mängder med smycken under sina kjolar och efter det blev jag lite fundersam måste jag säga..

Sen tog vi bilen till Bålsta jag gick på en rask promenad i 45 minuter sen var jag så svett att jag fick gå på Lindex och köpa en ny outfit, strumpbyxor, en bh och ett långt linne. När T tränat klart åkte vi ut i bushen där svärföräldrarna bor och där käkade vi som vanligt gott, de äter enligt lchf som jag försökte mig på ett tag och jag är inte så förtjust i fet mat men Ts pappa är en fantastisk kock så man är alltid nöjd när man åker därifrån. Vi åkte hemåt och handlade på Willys där vi handlade en film som vi kollade på, jag somnade dock men har sett den förut.

Imorse var vi uppe med tuppen, nästan i alla fall, vid 920 satt vi nämligen i bilen på väg till Utö där vi skulle dra upp svärföräldrarnas båt så det gjorde vi samt njöt av solen vid vattnet.
Sen skulle vi ta flakmoppen till Värdshuset fört att äta och när jag klev av moppen klev jag i en slänt och återigen är vänster fot blå och svullen, inte skoj men vad ska man göra...

När vi var klara på ön tog vi båten hem och jag fick skjuts ner till Ip när mitt lag gjorde 6 mål men det räckte inte för vi släppte in 9.. Men i år tog vi 9 poäng medan vi förra året inte tog en enda pinne så man får väl vara nöjd trots allt.
Jag ska strax se på Top Model och sen blir det te och mackor till middag.

Freeeedag

Veckorna går så fort och ändå blir man så glad över att det är fredag! Vi kom nyss hem från jobbet, vi tog bilen imorse för vi hade ett flak läsk i bilen och det orkade v inte släpa på bussen.

Jag har rätt ont i ryggen och skulle önska att T kunde knäcka den för efteråt är det såå skönt men jag har också ont i revbenen och då är det inte så skönt att få dem ihop tryckta..

Vi ska strax bege oss till stan och hämta biljetterna och betala Tallinn resan, väntar bara på att T ska bli färdig. Sen ikväll blir det Idol, film och smågodis, kan det bli bättre?

Dagen i korta drag

Vaknade upp  vid halvt ett och höll på att med mina vakendrömmar dvs gör saker som i sömn men är helt medveten om att det är tokigt..
Gick upp och var helt slut.
126 kilo reklam, say no more.
Vattengympa härligt med jobbigt.
Stekt bröd och chokladkakor..
Och tadam somna i soffan vid sju.
Kul va..
Kollar i alla fall på idols en sova!

Överkörd

Det är konstigt nu är jag så trött att jag knappt ser tangenterna. Men klockan 02:37 vaknade både jag och T och jag rågade om vi inte skulle gå på picninc, men jag somnade om.
Vaknade vid 6 hyfsat seg men hade klart kunnat gåt up men ni klockan 9 är min kropp som en zombies...
Blir ingen promenad till jobbet, blir bussen trots allt.

Slutar runt 18 ingen hit, men vad gör man..

På andra tankar

Jag gick aldrig och tog en dusch. Jag skickade ett modigt meddelande på Facebook istället.
Och lyssnar på masa konstig musik och känner två starka känslor som drar mig isär på mitten.
Den ena är att lägga mig i sängen och storgråta och vara ledsen över saker som hände då, för länge sen, den andra är att dra på mig massa varma kläder och gå ut och gå. För det som drar nu är en läskig känsla.
Kanske det är ångest.

Jag skulle också kunna gå ut och dansa och glömma men det är tisdag idag, då kan man inte dansa och glömma.

Det är lite för mycket känslor just nu. För många trådar som drar i mig.
För mycket som bubblar. Skulle kunna göra 1000 sittups och hoppas att det gick över. Skulle kunna ta en löptur, skulle kunna strunta i vad som är rätt och riktigt och faktiskt gå ner och sparka boll med tjejerna i laget.
Skulle lika gärna kunna krypa ner i ett varmt bad och läsa lite och sen äta flingor med mjölk och hallon och strunta i att det inte är en riktig middag.

Jag saknar en massa människor. Människor som gjorde att jag kunde andas, vissa av dem tänker inte ens på mig längre och vissa kanske skulle kunna gå med på att träffas igen och vissa kanske inte skulle säga "hej" ens om i var de sista på jorden. Och det är inte en helt lätt känsla att gå runt med.
Det finns mycket bra människor runt omkring. Men Just nu är jag nog inte ens rolig att umgås med, kanske till och med en pina. Men tänk om någon skulle skicka ett sms, ett meddelande på fejjan eller ett mail och fråga om vi inte kunde ses. Kanske jag skulle kunna svara då. Kanske sitta och prata gamla minnen och dricka te och låtsas att jag var 10 som då, eller 14 som då eller till och med 16 som då.
Men jag får nog ställa mig i duschen med mina tårar och tänka att imorgon är en annan dag.

Trött i kroppen

Nu har jag varit och tränat på ett gym! Hos sjukgymnasten i typ en halvtimme. Lite cykling sen några olika övningar, mina ben skakade som tusan men vad skönt det var att få bli svettig.
Svettigare blev jag sen på hemvägen i bilen. Jag har kommit på att jag gillar att köra bil ibland, det är lite frihetskänsla och vuxenpoäng på ett skönt sätt. Visst egen lägenhet, heltidsjobb, pensionspara och betala räkningar är också vuxenpoäng men inte på samma sätt. Men att parkera, ucha mig det är hemskt för att inte prata om att fickparkera hell no! Det är vidrigt svetten rinner om mig när jag ska klämma in vår pyttelilla bil även i den största luckan men jag får panik men jag löste det trots allt. Sen att jag körde fel på väg från sjukgymnasten och missade avfarten till jobbet gjorde mig inte mindre svettig men jag löste det också, hittade en annan lite längre väg men det gick! Det känns bra!

Något som känns lite sämre är kroppen i allmänhet. Jag känner mig hungrig men inte hungrig för att äta utan mer som ett sug i magen mest hela tiden. Jag är inte sugen på mat utan typ mellis. Mackor, yoghurt och mjölk med hallon och flingor men det kan man ju inte leva på. Igår åt vi fiskbullar det var rätt gott.
Ikväll är T på innebandy så jag tror att jag ska laga till lite qorunbitar med en limekryddemixpåse och äta med mozzarella till och även göra lite extra amt så jag har matlåda imorgon.
Men egentligen vill jag äta redan nu, men om jag duschar och det nu kommer jag bara känna för att krypa ner i soffan och kolla på film och äta chokladkakor men jag kan inte laga mat svettig och äcklig så det blir en avvägning.. Inte lätt.

Men resten av den här veckan ser jag faktiskt fram emot.
Imorgon blir det dock en tokdag men jobb mellan 10 och 18 vilket är rätt segt men det löser sig nog, sen blir det hem och ta hand om T som ska dra ut tänder imorgon..
Torsdag är det vattengympa som gäller ska bli skönt att få träna ännu mer.
Fredagen ser ut att bli en flummig dag, det är jobb och sen sak vi nog ta oss in till stan och hämta ut Tallinn biljetterna och sen får vi se om vi käkar gott eller kanske hyr en film eller något annat tokigt.
I helgen verkar som det blir innebandy, fotboll och kanske ett besök hos svärföräldrarna ute i skogen.

Nej nu börjar jag frysa så nu blir det en varm dusch!

Tidig morgon

Klockan ringde vid 0535. Vid 0610 satt vi i bilen på väg till Bålsta på väg till Örebro, där T ska lira innebandy. Jag är med som innebandyfru.

Igår var jag och mamma på Bio vi såg en typisk svensk polisrulle. Så jävla synd. Lisbeth Salander var lika snygg i den här som i ettan men det var också allt som var likt. Jag älskar Roberto i böckerna men i filmen var han en parodi, de flesta skådisarna spelade rätt kasst. Att Holger Palmgren spelades av Per "Det finns rövare i skogen" Oscarsson var en riktig miss, Palmgren är en trevlig och sympatisk person Oscarsson är läskig och obehaglig.
Jag är inte så pass dum att jag inte fattar att man inte kan ha med allt i boken men till skillnad från den första filmen hade de fått med mycket detaljer och nyanser som gjorde att man kände igen sig, de hade man tagit bort här..
Jag vet att den här filmen inte skulle upp på bio från början men när de sen bestämde sig för att ha upp den på bion hade de väl kunnat lägga ner ett par timmar/dagar till på att få oss i publiken att känna att det verkligen är Flickan som lekte med bilden vi tittar på och inte ännu en Beck/Walander film..
Nu ska jag sluta klaga och spana in snygga T som ska lira innebandy så det står härliga till. Imorgon ska vi "bara" åka till Enköping för DM.. Mycket flängande den här helgen..

För övrigt har jag fruktansvärt ont i revbenen i omgångar det liksom kommer och går, men det är bara att bita ihop!

Tänk vad internet kan göra

Idag har jag varit hemma, men imorgon ska jag jobba.
Eftersom jag tröttnade på att kolla på TV idag har jag hittat lite bra musik.

På Grey's Anatomy nu på kvällen spelades Kanye West - Street Lights och jag blev helt såld!
Och en låt jag hört ett par gånger på radio och så och som jag verkligen gillat men varit för lat för att kolla upp var Those Dancing Days - Hitten och det som gör det mycket roligare är att det är en från konfan som jag tyckte var så jäkla tuff Cissi som lirar trummor i bandet.

Nu ska jag äta Ben&Jerry glass. Fast först är det vuxengöra, Dammsuga och stoppa in i diskmaskin.. Sen blir det glass! Det kallas belöning!



Tallinn

Just nu är jag så sugen på att åka till Tallinn och handla.
Det blir koftor och andra stickade kläder som jag ska ta med mig hem. Jag längtar efter hösten i alla fall på det privata planet. På jobbet är det rätt värdelöst få fort det blir kyligt ute, men hemma att gå runt i leggins stora koftor, halsdukar och mössor är så mysigt!
Jag sitter och kikar runt lite på olika affärer i Tallinn. Det finns några måsten:
Jeansaffären Metro är ett måste
Tallinna Kaubamaja som är som NK men mycket billigare, deras ungdomsavdelning är helt underbar! Sist vi var  där var den en DJ som spelade och lokalen är uppbygd som ett helt äventyr.
Seppälä som vårt HM.
Ta en cider på Beerhouse och äta lite vitlöksbröd
Gå runt inne i Viru och kika i alla affärer där inne..

Vi kommer nog också ägna en hel del tid liggande i bubbelpoolen på hotellet och dricka hallonmojitos och bara njuta av ledigheten.

Åh vad jag längtar!!



Bio

Jag älskar att se på Film och film på bio är mysigast.
På fredag ska jag vara frisk för jag och mamma ska gå och se Flickan som lekte med elden och sen ska jag bjuda mamma helgen efter på Allt för min systser. Boken är en favorit och det kan vara skönt att gråta ut på bio för filmen lär vara ett säkert kort till tårarna..




Böcker

Jag är för tillfället PANK.
Hostmedicinen för 109 spänn var droppen, och 10 dagar till lön. Jag ringde till och med min mamma och sa att på fredag när vi ska på bio är jag ett litet barn som inte kan betala själv.. Det är tungt men vad gör man inte.

Men hade jag inte varit pank hade ett gäng böcker klickats hem nu från bokus.
Skulden och Den tionde kretsen av Jodi Picoult
Champagneflickan : en svensk strippa berättar av Caroline L Jensen
Innan jag dör av Jenny Downham
Snälla pappa, nej av Stuart Howarth och Andrew Crofts
Inte ens det förflutna av Anna Jansson
Den dagen min dotter blev galen av Michael Greenberg
Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf
Solrosskogen av Torey Hayden
Men det får vänta till en annan månad, nästa månad blir det ju Tallinn och där vet jag att kulorna rullar, fort...

Sjuk

Igen, halsen och hostan blir inte bättre. Vaknade inatt med en värk från helvetet i bröstkorgen. Fy fan.
SÅ jag ringde och sjukskrev mig från jobbet och kom nyss hem från vårdcentralen, läkaren sa att jag dels har en infektion i kroppen och att jag sen hostat så mycket att musklerna runt revbenen och själv revbenen har tagit stryk, men en full dos ipren i ett par dagar och hostmedicin ska nog få mig på fötter! Jag ringde jobbet och sa att jag kommer redan imorgon men fick order om att känna efter och höra av mig imorgon efter att jag sovit. Låter rätt smart i efterhand.

Så vad ska jag hitta på idag, jag och T hade bestämt eller jag hade bestämt att vi skulle ha en vit vecka dvs en vecka utan socker, utan pepsi men det gick åt helvete redan idag, för pepsin stod i kylen och ropade på mig så att jag skulle dricka pepsi så det gjorde jag, eftersom jag ska vara hemma idag också lär det bli chokladkakor eller nåt annat skit, blir lätt så när man är hemma..

Nu blir det TV!

Villl någon byta liv?

Jag är trött på att jobba, komma hem, bråka med T om middag, duscha och sen slockna i soffan, om jag har turen(?) att vakna upp så kan jag inte somna om och blir appigg och vill inte sova.

Varje morgon vaknar jag upp och säger att imorgon ska jag sova tidigare oavsett om jag gick och la mig 22 utan att sova på dagen (vilket händer sällan) eller om jag slocknar vid 18.

Och det finns så många som säger vad skönt att kunna sova så mycket, ja visst hade det varit skönt om det hade varit så att jag hade orken att leva ett annat liv också...

Jag var inte ens och tränade idag, för jag hostar och snorar lite.

Det här blir också en sån där helg som innan jag gick sönder fick mig att gråta på söndagskvällen, ligga hemma kika på tv och äta massa skit, för jag orkar inget annat.
Jag orkar inte!

Att jag dessutom har fått ont i mitt vänsteröga, det känns som det inte hänger med riktigt vilket ger en härlig huvudvärk.. Sen har jag börjat få ont i fötterna och händerna som om jag har sträckt någon led i fingrarna eller inne i fötterna men inte hela tiden det kommer och går.

Men nu har jag spytt färdigt med galla och ska kika på idol!

Jag är slutkörd

Den här veckan har varit upp och ner på alla plan. I måndags var det en tung dag på jobbet och jag kom hem och somnade vid 18 i soffan, söta T gjorde stekt bröd till mig så jag skulle äta någonting.  På tisdagen vaknade jag upp med 2 gigantiska halsmandlar och ont i kroppen men på jobbet flöt allt på och jag kom hem och var vaken ända fram till 22. Jag kollade såklart på Idol och var ganska impad faktiskt, en gammal klasskompis fick en guldbiljett men jag hittar inte hennes addition på tv4.se vilket stör mig..

Idag på jobbet gick inte mycket rätt, hade gjort massa slarvfel igår och det straffade sig idag. Nu är jag trött och seg. Men jag måste hålla mig vaken fram till fotbollen och idol.
Till middag blir det färskpasta med skagenröra, lätt och gott. Nu ska jag kolla på Top Model!

Helg

Igår var jag på sjukan och hälsade på syrran, hon såg ut som hon gått en boxningsmatch. Huvudet är i bandage och näsan är svullen och läpparna var nästan spruckna, men hon blir bra! Och det är det viktigaste.

Jag önskar att jag kunde säga det samma om mig, igår somnade jag i soffan och ville inte lägga mig i sängen eller jag ville snarare inte flytta på mig..
Vaknade upp imorse och kroppen var tung som sten och jag hade ont i armar och ben, men efter att ha spenderat dagen i soffan med kakor och pepsi är jag nu redo för att gå ner till affären, T pratade om sushi men jag är inte sugen på det så det blir nog stekt bröd till middag väldigt vettigt, eller inte men jag orkar inte bry mig.

En sak som jag dock orkade och bryr mig om är att jag och T den 10 oktober åker till Tallinn för att handla, bada bubbelpool och dricka mojitos, ska bli helt underbart att åka dit bara han och jag. Vi ska nog lyckas trycka in både ett besök på beerhouse och på piratrestaurangen som ska ligga i källaren.

Nej nu ska jag ta mig i kragen och gå till affären.

Gummiben

Idag när jag klev av cykel vinglade jag till, benen var som gummi och gjorde ont men jag bet ihop och delade ut alla dessa jultidningskataloger och kom in tidigt och kunde njuta av min otroligt smarta lunch (ironin flödar) 2 smörgåsar och juice precis det samma som frukosten..

Efter jobbet sprang jag runt som en höna och letade efter den perfekta kalendern, jag kan inte ha så mycket i huvudet och jag vill kunna planera, men det perfekta kalendern fanns inte, så det fick bli en annan.
Ska passa på att skriva ut lite busstider och liknande så jag kan ha i kalendern så jag slipper springa till bussen jämt.

T ligger och sover i sängen han gick hem från jobbet med huvudvärk och mådde inte alls bra, hoppas han inte smittar mig bara.
Jag ska ta en dusch och sen kika på film, vi fick 3 nya från lovefilm det är trevligt.

Sen har jag nätshoppat 2 par sängklädssätt, ett grönt och vitt och ett svartvitt. La Redoute hade rea och det gillar jag, eller jag älskar rea!

Jag ska även kolla upp resan till min favoritstad ikväll, Tallinn, älskar att åka dit och jag och T ska dit i oktober och dricka hallonmojitos och bara mysa han och jag!
Nu ska jag duscha!

Tisdag

Nyss hemkommen från ännu en lång dag. 0700 - 1550. Långt men nu är jag hemma.
Delade inte så mycket post utan stod i butiken ett par timmar också, skönt med lite omväxling.

Vi ska snart fixa något att äta, 3 skivor bröd till frukost och och två till lunch gör mig rätt seg. Blir kanske pyttipanna till middag men vi får se.

Idag delade vi ut en broschyr om kyrkovalet och vårdguiden till alla hushåll, idag på eftermiddagen kom det jultidningskataloger också, en sådär 13 buntar till mig, så morgondag kan också bli skoj.

Jag har lite ont i kroppen men känner mig mest orolig, min syster ska opereras på torsdag, de ska utvidga hennes hjärna, ett standardingrepp men läskigt ändå. Sen har jag ångest över pengar.
När jag började jobba sparade jag runt 5000 i månaden. Nu sparar jag kanske 2000, och för mig känns det jätte  lite.
Jag får ut runt 13.000 efter skatt, betalar räkningar på runt 4000. 13000 - 4000 = 9000. Se dras det 100 till unicef, 300 till pensionen och 100 för TNS-apparaten. Men jag borde ändå inte ha några problem att spara 5000 tycker jag, men pengarna rullar fortare än man tror.
Varför pengarna känns jobbigt är för näsa höst ska jag börja plugga och jag har sagt att jag ska ha MINST 25.000 sparade då så jag kan betala tillbaka till CSN om skolan inte känns rätt. Sen så ska jag och T göra en grej nästa sommar som kostar mycket pengar och det är jag som ska betala (Det är en kombinerad 25-års present, 5 års present och julklapp..)

Nu ska jag försöka sluta oroa mig och ta en dusch och sen mysa i Ts famn och tvinga honom att skippa träningen och vara hemma med mig istället.

RSS 2.0