Ögon som går i kors

Jobbet flöt på bra, men en lång dag, vi var på jobbet vid 06:45 och gick hem vit 15:40 så det var segt. Jag skickade in filmerna till Love Film och skickade också det mobilainternetet till mamma. Imorgon ska syster till sjukhus och få svar på vad de ska göra i hjärnan på henne.. Läskigt, men det går nog bra.

Jag käkade en vegpizza till lunch och den var kanongod men tack vare en stor lunch var jag inte hungrig på kvällen så det blev 2 smörgåsar och några kex.

T har åkt iväg på träning.
Jag har suttit och slötittat på fotbollen och lagt in bilder på fejjan.

Nu sitter jag och lyssnar på youtube och spanade bl.a in Bounce som dansade på grönan.
Jag lyssnar på mycket varierande musik, jag kan inte säga att jag gillar så många artister, men jag gillar låtar.
Tantrum do Blind - Glory
Markus Krunegård - Jag är en vampyr
Kent - Utan dina andetag
Cidinho & Doca - Rap das armas
Ett band jag faktiskt gillar är Hoffmaestro och Chraa

Dessa låtar spelas ofta när jag sitter vid burken.
Nu ska jag krypa ner i sängen.
God natt!

Veckan som gått

Måndagen började med jobb, sen gick jag runt i Kista och väntade på att T skulle sluta jobba så vi kunde åka hem och käka, sen drog han iväg på träning.

Tisdag började lite tidigare och jobbade hårt, det kom mycket post på eftermiddagen så jag hann inte klart innan jag for iväg till sjukgymnasten, vi pratade bara och jag fick order om att börja på vattengympa.

Onsdag jobbade hårt, mycket och tung post, tog bilen hem och handlade till middagen, lagade mat sent, vi hade trevligt sällskap men sen kom man i säng sent också..

Torsdag jobb och sen vattengympa, det var inte bara pensionärer där vilket jag hade trott. Det var roligt och väldigt jobbigt..

Fredag en ganska jobbig dag på jobbet, biltema-kataloger och uppdatera distriktet men jag åt en god lunch med T som fyllde 24 och skulle iväg på kvällen. Jag for ut till mamma på kvällen och åt kräftor med tjocka släkten, mycket trevlig. Mindre trevlig natt när mycket gick åt helvete men mamma och jag redde ut mycket och vi gick och la oss vid 4.

Lördagen tillbringade jag dels hos mamma, dels på en festival på orten där jag växte upp, sen for jag till stan och gick i affärer, kom hem med ett korsett/linne och massa snask till kvällen. Såg på Män som hatar kvinnor och åt lite chips och naturgodis.

Söndag, jag har varit i tvättstugan hela morgonen, om en 2 timmar ska jag till IP och kika på mitt lag som ska lira fotboll. T är på väg hem och när han kommer hem ska vi käka gott och jag ska försöka övertala honom att kika på film och mysa med mig.

Ska bli bättre på att uppdatera den här veckan!

S(k)öndag

Jag har legat framför TV:n hela dagen och kollat på Skärgårsdoktorn.
Sen tog vi en tur till webbhallen och Max.
Nu kollar jag lite på tv, skulle vilja gå och sova redan, kan bli en tung vecka, jag ska dessutom köra bilen till jobbet minst 2 dagar. Mycket som händer i veckan, jag måste  verkligen hitta en kalender!

Måndag, jobb och sen hem och ta det lugnt
Tisdag, jobb, sjukgymnasten och sen får vi se hur jag mår
Onsdag, jobb, handla T´s födelsedagspresent och käka middag med svärföräldrarna är planen sen får vi se
Torsdag, jobb och kanske ta en tur till stan
Fredag, T fyller år, jobb och förmodligen kräftskiva hos faster (T ska åka på cup hela helgen, så jag måste underhålla mig för att inte på nippran)
Lördag, sova hos mamma, sen blir den en hel dag på stan som avslutas med bio.
Söndag, tvätta och på kvällen kommer T hem.

Bergochdalbana

Helgen ute hos mamma var trevlig, blev lite trött på lite tjat och gnat, men det blir lätt så när man är många.
Fredagen ägnades åt att laga mat och äta den, sen somnade jag nästan i T´s famn framför VM men jag bäddade på oss i källaren och slocknade så fort jag la huvudet på kudden.
Lördagen vaknade vi många gånger, det regnade, några skulle upp på fotbollsmatch och hunden var vild, men vi gick upp vid 11 och fixade frukost. Sen bakade morotskaka och blåbärspaj, för T fyller år nästa vecka så vi passade på att fira honom.
Runt 2 kom det över lite folk så vi fikade och pratade massor. Vi stannade kvar på middag hos mamma också hon serverade varmmackor med kantarell röra, det var kanon gott.
Man sov inte så där jätte bra i bäddsoffan så vid halv 8 åkte vi hem från mamma. Vi kom hem kikade på lite film åt lite popcorn och sen stöp vi i säng.

Imorse vaknade vi vid halv 10, jag har legat och läst och sen började T tjata om frukost och MAX, jag känner absolut ingen hunger och dessutom trodde jag eller ville jag snarare att vi skulle åka iväg till IKEA så jag drog på mig ett par sköna jeans men magen hänger över linningen och jag känner mig fet och äcklig och är inte alls så sugen på att trycka i mig mat. Så humöret är upp och ner mest hela tiden.
Skulle helst vilja lägga mig i sängen och kolla på film hela dagen eller åka iväg någonstans och kommer hem helt uttröttad ikväll och somna som en stock. Men vi får se.

Hemma hos Mamma

En vecka på jobbet är avklarad, sitter hemma hos mamma. Vi sak stanna över natten i alla fall. Imorgon ska vi fira T som fyller 24 nästa vecka. Eftersom min familj är modell större så firar vi honom hemma hos mamma.

Skriver mer imorgon eller på söndag.

Utan dina andetag

Det är en gammal kärlekslåt, men efter gårdagen är det så sant, Utan T är jag vilsen och väldigt väldigt liten.
Men youtube återupplivar gamla minner, att gamla vänner lägger upp gamla bilder ger ett sting av nostalgi under huden, det är både lycka och sorg i stora portioner.


Igår kunde det ha gått åt helvete

Jag fick världens spel på ingenting och var nära på att slå sönder halva lägenheten, men jag tog på mig jobbkläderna och meddelade T att det var slut och att jag skulle sova i bilen. Men jag hade inga planer på att sova utan snarare göra slut på allt.
Men väl i bilen skickade jag ett sms till M och bad honom att ringa T och se till att han inte gjorde något dumt, men M ringde mig och sen pratade vi i typ en halvtimme och efter det var jag ska pass lugn att jag kunde ta mig hem och försöka förklara för T hur jag mår, jag tror inte jag lyckades men jag försökte. Sen somnade jag på T´s bröstkorg och imorse när jag vaknade kände jag mig bara tom i skallen men väldigt lätt i resten av kroppen.
Det är kanske så jag kan sova gott, genom att släppa fram alla känslor.

Idag på jobbet gav jag mig en egen eloge, jag tackade JA till lite extra hjälp, jag slappa dela ut 140 ikeakataloger. Det kändes bra.

Någon som också kan ses som godkänt idag är matintaget. 2 smörgåsar med ost och juice till frukost vid 9, filmjölk och hallon till lunch och som ett mellis blev det en röra på kikärtor och vitlöksost med lite salt och citronpeppar mellan några skivor bröd.

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om lite bra saker här i livet, som musik och film men det kommer nog senare..

Plus och minus

Vaknade upp och kände mig överkörd. På riktig inte alls kul. På jobbet dog minsta lila ork, orkade knappt hålla armarna ovanför huvudet för att kamma och orkade knappt titta upp när någon pratade med mig. Jag bad till och med om hjälp och tackade vänligast för få åka bil ut till distriktet.
Men väl ute rullade det på bra, den hjälp jag skulle få imorgon blev nog indragen, men det gör inte så mycket. Men allt det goda har ett slut för efter ett tag fastnade jag med handen i en "råttfälla" det är en form av brevlåda med dubbla lådor och där satt jag med handen fast, jävligt ont gjorde det, har en liten blödning under nageln..
Men nog om jobbet.

Vi åkte vill Willys efter jobbet och handlade lite saker, jag köpte bla. frysta hallon som är toppen i juice och så köpte jag amerikanska blåbär som var vita på insidan men väldigt goda!

Kvällens planer är lite te och mackor och sen sova tidigt, har tydligen drömt konstiga drömmar inatt igen, var inte uppe och vandrade men pratade och hade mig...

Imorgon ska jag ringa sjukgymnasten! Det ska jag!

I natt jag drömde..

att jag blev skjuten i skallen i ett rån, när jag vaknade kändes min kropp helt mörbultad.. Inte kul, men en bamsealvedon och 2 novalykol senare satt jag i bilen på väg till jobbet. Det gick ganska bra idag, trots reklam och snålblåst.

Men imorgon blir det att svära över IKEA katalogen, visst den är underbar att kika i men det är inte så lätt, den vägen en del..

Jag följde planen ang lunchen/middagen också, lagade chiliconqourn till mig och T, han käkade sin med pasta och jag min med kokta morötter med lite smör över.
Riktigt gott.

Nu är tydligen sommaren på posten över så nu är det tillbaka till vanliga tider vilket gör att vi ska käka lunch på jobbet, så eftersom det blev en halv portion av min mat kvar slängde jag i en burk med salsa och bönor och vips blev det en lunch till morgondagen med massvis med protein.

Just nu blir det inte protein, det blir mörkchoklad med hallonsmak men det är gott så då tänker jag njuta.

Jag är lite av en hypokondriker och får ofta för mig att jag lider av än det ena än det andra, men igår ramlade jag över en artikel på aftonbladet om Borderline och där fanns det en lista med saker som är typiska för en person med Borderline och vilken häftig känsla att det finns fler än jag som har ett humör som åker bergochdalbana 14 gånger om dagen... Nu säger jag inte jag att jag har Borderline men det finns kanske något som inte är riktigt riktigt..
Saxat direkt från Wiki:
De diagnostiska kriterierna för borderline-personlighetsstörning enligt DSM-IV lyder som följer:

1. gör stora ansträngningar för att undvika verkliga eller fantiserade separationer (Check Jag är livrädd för att T ska lämna mig)
2. uppvisar ett mönster av instabila och intensiva mellanmänskliga relationer som kännetecknas av extrem idealisering omväxlande med extrem nedvärdering
3. uppvisar påtaglig osäkerhet och instabilitet i självbild och identitetskänsla (Check)
4. visar impulsivitet i minst två olika avseenden som kan leda till allvarliga konsekvenser för personen själv (till exempel slösaktighet, sexuell äventyrlighet, alkohol-, medicin- eller drogmissbruk, vårdslöshet i trafik, hetsätning, kaotisk livsstil). (Halv check, äter taskigt i perioder varvat med att bara äta skärp, försöker hålla mig borta från alkohol eftersom jag inte kan dricka med måtta..)
5. vissa kan uppvisa suicidala gester, suicidhot och ibland upprepat suicidalt beteende, eller självskadande handlingar (Check)
6. är affektivt instabil, vilket beror på en påtaglig benägenhet att reagera med förändring av sinnesstämningen (till exempel intensiv episodisk nedstämdhet, irritabilitet eller ångest som vanligtvis varar i några timmar och endast sällan längre än några få dagar) (Check)
7. känner en kronisk tomhetskänsla (Check)
8. uppvisar inadekvat, intensiv vrede eller har svårt att kontrollera aggressiva impulser (till exempel ofta återkommande temperamentsutbrott, konstant ilska, upprepade slagsmål) (Check)
9. har övergående, stressrelaterade paranoida tankegångar eller dissociativa symptom.


Nu Dark Angel och sen Prison Break!

Mysig dag

Vi började morgonen lite tidigare än vad vi tänkt, vi vaknade av ett sms lite surt men vi lagade en kanon frukost pannkakor med drottningsylt.

Sen bar det av ut i skogen där T spelade innebandy match och T´s lag vann för första gången på länge så det var skoj, sen körde vi hela vägen hem och köpte varsin smörgås jag tog en med mozzarella och grönsaker.
Jag stannade nere på IP där mitt lag lirade boll, siffrorna var inte att leka med, vi åkte på stortorsk...
Väl hemma käkade vi några flera smörgåsar denna gång rostade, gott det med.

Men vi har lite planer inför nästa vecka, när vi kommer hem efter jobbet ska v satsa på att käka en riktigt lunch och ta de där smörgåsarna på kvällen om man är hungrig, i stället för att göra som den här veckan, några mackor till lunch och sen skräp som popcorn till middag.

Nu kikar jag på Friidrott och jag är ett stort fan av Bolt men han gör mig nervös när han joggar 100 meter på under 10 sekunder...
Nu väntar jag bara på finalen som sänds om nån timme, men jag ska lägga mig i sängen och kika på "The Mentalist" som är en rätt bra serie.

En ganska bra känslodag

Vi började med lång sovmorgon ända tills 9 skönt att sova ut. Vi käkade god och onyttig frukost, en vit halvbaguette med ost, sen flummade vi runt halva dagen innan vi for till T´s gamla hood där vi mötte upp några polare. De spelade kubb och jag hoppas runt lite på studsmattan och tittade på, jag är nämligen världens sämsta förlorare och när man inte har en bra dag klarar jag inte av att förlora inte ens som en skitgrej som kubb...

Sen spelade vi kort och där både förlorade och vann jag men vi hade en trevlig dag. Vi avslutade med att åka till en kinakrog och jag avnjöt på tok för mycket Stekt ris med räkor men det var gott och då är jag nöjd! Nu äter vi lite smågodis och ska nog se en film.

Imorgon hoppas jag på en lika bra känslodag, för kroppen är inte helt hundra men psyket mår ganska bra.

Jag ska prata med sjukgymnasten i nästa vecka och hoppas på att få lite kroppslig hjälp, sen ska jag också försöka hitta någon att prata med så jag kan få lite ordning uppe i skallen också. För även fast jag har haft en bra dag överlag så har jag haft nära till både sömn och tårar mest hela dagen.

-

En dag som denna gör en starkare.
Jobbet var inte så tungt just idag, men veckan har tagit på krafterna.
Innan vi tog bilen hem hämta jag ut på telefon som varit på service för 3 gången och jag fick veta att för 600 spänn får jag en ny lur, men jag blev mest arg och får se om jag orkar bråka eller om jag bara pröjsar för en likadan lur.

När vi kom hem tog vi en dusch och sen kröp vi ner i sängen för att sova i 1 timme, jag sov i fyra och vaknade upp med ont under huden över hela kroppen. T började tjata om middag medan jag låg och grät och vägrade ta beslut om vad vi skulle käka och medan han lagade qourngryta med curry och ris låg jag och funderade på om jag verkligen orkade kämpa mot min kropp som bara ställer till problem.
Men efter mycket qourn och lite ris i magen känner jag mig piggare och har inte riktigt lika ont i hela kroppen.

Jag hoppas på en bättre dag imorgon så kanske vi tar bilen ut till mina föräldrar eller till T´s föräldrar och badar och njuter av livet.

För övrigt är jag jävligt sugen på kakor och Ben&Jerrys glass men som tur är har vi inget sådant hemma.
Jag vet att jag kan äta precis vad jag vill men jag vet också att när jag inte mår tipptopp så är det inte bra att äta massa onyttigheter för då kommer jag ligga och vrida mig i ångest inatt, bättre att dricka lite pepsimax och några popcorn och njuta av livet ordentligt imorgon om jag mår bättre!

-

Är nyss hemkommen från dels en jobbig arbetsdag och dels en mysig fika med syster. Syster stod även för dagens frukost/lunch en kanongod sallad från fiket där hon jobbar.

Jag mådde pyton imorse på jobbet så dum som man är drack jag 2 glas juice till frukost och var såldes aphugrig när vi gick hem vid 3. Men då satt en sallad med mycket grönsaker och handskalade räkor fint!

Jag bor i en mysig 2:a tillsammans med T och just idag har T innebandyträning vilket gör att jag måste komma på och själv laga någonting att äta till middag. Det måste gå fort, vara gott och helst mycket protein, men eftersom jag känner mig själv väldigt bra lär det bli mackor ikväll. Förmodligen framför "Du är vad du äter" som alltid ger min skuldkänslor, för även fast jag i perioder äter mycket skräp jag älskar verkligen godis så äter jag hyfsat bra och framförallt rör jag mig väldigt mycket!

Nu ska jag dricka lite pepsi max som är en annan sak jag är beroende av och läsa sista delen av Twilight...

-

Dagen började sådär. Sov knappa 5 timmar inatt och då är man inte så pigg, men vi tog bilen till jobbet och det var tur för vi hade missat bussen annars.

På jobbet var det som vanligt kaos. Posten brukar vara ett riktigt bra sommarjobb, ganska lugnt och stressfritt men inte den här sommaren.
Vi tejpade min fot stenhårt sen åkte jag ut på min tur + två delar av andra distrikt. Men fick lite hjälp på slutet vilket var skönt.

Vi äter alltid frukost på jobbet, det är skönt dels för då äter man verkligen frukost. Jag är inte så bra på att käka på morgonen men efter att ha varit uppe och jobbat ett par timmar är frukost perfekt. Men på sommaren äter vi inte lunch vilket gör att jag lätt blir sur och trött.



Innan jag gjorde illa mig jobbade jag mycket hårdare än jag gör nu samt att jag tränade efter jobbet nästan varje dag och ibland blev det 2 pass, sen åkte jag hem och var pigg och hög på endorfiner. Träning är en drog och jag älskade både att bli hög på endorfiner men det fanns en till sak som gjorde att träning blev en drog, det fanns väldigt många människor som sa att de önskade att de var lika "Duktiga" som mig och det skvätte än mer vatten på min kvarn.

Nu efter att inte jag tränat på månader kommer jag hem från jobbet, trött och grinig, jag brukar somna i soffan och sen ha svårt att sova på nätterna och att jag sen drömmer mardrömmar gör det inte lättare.


Men idag har jag inte sovit och jag ska försöka hålla mig vaken tillräckligt länge för att kika på fotbollen ikväll, men den som lever får se om jag orkar så länge!


Varför en blogg?

Jag har alltid bloggat, eller jag har alltid skrivit. Först för hand sen på datorn.
Jag älskar att skriva.

Men varför skriva så här? Varför inte bara skriva ner allt i ett block, ja jag vet inte riktigt kanske för att det finns någon som läser som kan ge mig råd eller så kan jag kanske ge någon råd.

Men varför On my way back då?
Jo för det här ska hjälpa mig att komma tillbaka, eller egentligen inte tillbaka men hjälpa mig att komma igen komma i fatt.
Från vad?

Jo tillbaka till en frisk och hel kropp till ett helt och friskt inre.

Jag har precis som de flesta tjejer bantat. Jag började i åttan jag var 15 och jag fastnade direkt. Gick ner mycket, gick ner fort och bestämde mig för att bli smalast. Jag tränade och slängde mat, ljög för allt och alla.
Sen började jag äta igen ett tag, sen började jag trassla med käket igen och nu är jag 21 och har fortfarande ett upp och ner liv med maten.
Men nu äter jag och det här ska hjälpa mig att sluta tänka på mat för mat är gott mat är bra!

Träningen står näst på tur.
Jag började med fotboll som 5 åring och fastnade direkt, jag älskade det, älskar det fortfarande. Började med handboll när jag var typ 8 och jag var duktig för jävla duktig men när det blev för mycket med 2 idrotter la jag handbollen på hyllan.
I samma veva som jag började banta började jag träna mer. Tusentals med sit-ups och löpturer och cykelturer för att bränna allt det där jag inte åt.
Sen började jag gymma vid 15 och gissa vad, jo jag fastnade där också. Jag älskade det och jag älskar det fortfarande.
Men trots att jag alltid idrottat har jag alltid varit skadad.
Dragit av en muskel i benet, vrickat och stukat fötter många gånger, haft ont i fötter och knän och så vidare.
För 2 år sen fick jag en form av inflammation i bröstbenet och revbenen det spolierade ett halvt fotbollsår.

Jag jobbar på posten som brevbärare. Och jag gillar det, jag är stolt brevbärare men jag är bara 21 men har en kropp som känns som en sjuttioårig tant..

Men nu kommer vi till det som egentligen är grunden till det här skrivandet.
Jag fick ont i benen i februari, bet ihop tränade lite och jobbade på ända till i maj, sen hamnade jag på sjukhus när jag hade ont i benen, armarna och ryggen. De tog prover, tappade mig på blod, röntgade min hjärna och min rygg och avslutade med att ta ett ryggmärgsprov, sen fick jag åka hem efter 2 veckor på sjukhus. Sen blev jag hemma från jobbet i 4 veckor. Kom tillbaka en vecka och stod i butiken sen hade jag semester kom tillbaka och mådde bra jobbade fulltid men varierade mellan att vara ute och dela post och stå i butiken en ganska bra mix. Sen ramlade jag och stukade foten.
Samtidigt som ena foten blev blå och svullen bestämde jag mig: Jag ska vinna över min trasiga kropp!

Jag jobbar inte bara på posten, har ett extra jobb också men jag sa upp mig och idag var jag och pratade med tjejerna i fotbollslaget och sa att jag kommer tillbaka men jag ska bli frisk först!

Så jag ska bli hel både på insidan och utsidan.
Nu ska jag trotsa ännu en fara sömnen som innehåller mardrömmar.
Men jag ska vinna!

01

On my way back.
Tillbaka till ett riktigt liv.

RSS 2.0